CD&V lanceerde donderdag ook haar nieuwe ideeën rond bewonersparkeren. Het systeem kan volgens de verkeersspecialisten van de CD&V uitgebreid worden.


 
PERSMEDEDELING
 
Blauwe zone en bewonersparkeren
 
De parkeerproblematiek in Herentals
 
Om  de parkeerproblemen voor bewoners van dichtbevolkte centrumstraten te verlichten zullen de regels omtrent het parkeren met schijf en de bewonerskaarten moeten worden aangepast. Tot deze conclusie kwam onze CD&V-fractie naar aanleiding van de vragen van heel wat bewoners van deze straten en de opmaak van het mobiliteitsplan.
 
Volgens de oude regels kunnen mensen die in de ‘blauwe zone’ wonen (= zone met beperkte parkeertijd), slechts een bewonerskaart verkrijgen voor de straat waarin ze wonen. Dit gaf vaak problemen voor mensen die in een straat wonen waar amper parkeerplaatsen zijn of waar het aantal plaatsen steeds bezet is. Om dit euvel op te lossen wordt de blauwe zone uitgebreid en worden de regels voor de bewonerskaarten versoepeld.
 
4 parkeerzones
 
Vooreerst wordt de blauwe zone uitgebreid. Heel wat centrumstraten zien jaar na jaar hun straat drukker worden en het aantal beschikbare parkeerplaatsen schaarser worden. In deze bijkomende straten zul je voortaan een parkeerschijf moeten leggen om gedurende maximum twee uur gratis te parkeren. De bewoners van deze straten zullen hierdoor de mogelijkheid krijgen om een bewonerskaart te verkrijgen om onbeperkt te parkeren in hun eigen en de omliggende straten.
 
De uitgebreide blauwe zone zal worden ingedeeld in 4 grote zones met elk een eigen kleur. Elke bewoner die in één van deze zones woont, mag bijgevolg onbeperkt parkeren in alle andere straten van deze zone waar je een parkeerschijf moet leggen. Zo zullen bv. mensen die wonen in de Vaartstraat ook kunnen parkeren met hun bewonerskaart in de Nieuwstraat of de Sint-Magdalenastraat.
 
CD&V Herentals is verheugd dat we op deze manier de parkeerprobleem van heel wat bewoners van onze centrumstraten kunnen verzachten. Onze stad is immers een drukke stad geworden waar je een gezonde mix moet kunnen vinden tussen parkeermogelijkheden voor mensen die er wonen, werken en de stad komen bezoeken.
 
Tom Reyniers, lid partijraad CD&V Herentals